Ontwerpen

Ontwerpen, dat kunnen we bij Keller Infra als geen ander. Stap één is uiteraard het nauwkeurig uitwerken van de projecteisen in een werkbare en praktische ontwerp. Maar wij gaan verder dan alleen het verwerken van het aangeleverde programma van eisen. Tijdens het proces bekijken wij de eisen vanuit meerdere invalhoeken om zo het beste resultaat te kunnen bereiken.

Foto 3

Hoe gaat dit in zijn werk?

Wij gaan bij het ontwerpen verder dan alleen het verwerken van het aangeleverde programma van eisen. Door onze onafhankelijke positie bekijken wij het project kritisch en koppelen we onze bevindingen aan u terug. Tijdens het proces zullen wij de eisen vanuit meerdere invalhoeken bekijken om zo het beste resultaat te kunnen bereiken. Voordat wij beginnen aan het project kaarten wij het project goed af zodat beide partijen weten wat van elkaar verwacht kan worden. Vervolgens maken wij een stappenplan waarin uiteengezet wordt hoe wij het project gaan aanpakken. Hierin komen de volgende drie punten altijd terug:  
> Locatieonderzoek
> Inmeten
> Ontwerpen

Locatieonderzoek

Locatieonderzoek

Om een ontwerp te realiseren dat aansluit op de omgeving gaan wij voordat wij beginnen altijd langs op locatie. Op deze manier kunnen wij een indruk opdoen van het project. Van dit locatieonderzoek maken wij een verslag, waarin wij opnemen waar rekening mee gehouden moet worden of andere bijzonderheden.

Inmeten

Voor zowel een nieuwbouw project als een reconstructie meten wij de bestaande situatie in. Dit omdat de ervaring leert dat de aangeleverde stukken van de opdrachtgever niet altijd up to date zijn. Zo ontbreken er vaak dorpelhoogtes van de bestaande woningen of wijken de hoogtes van de aansluiting op de putten af.

Ontwerpen

Ontwerpen

Nadat alle uitgangspunten helder zijn gaan wij aan de slag met het ontwerp. Dat is maatwerk, want elk project vraagt om een eigen aanpak. Met deze drie stappen waarborgen wij onze kernwaarde: de praktijk op papier te zetten. Wij zijn namelijk van mening dat projecten buiten beginnen en niet alleen vanachter een computerscherm.

Daarnaast waarborgen wij de kwaliteit van het werk door stoppunten in de planning op te nemen. Op deze stoppunten wordt het ontwerp getoetst in samenspraak met bijvoorbeeld stratenmakers of hoofduitvoerders. Zo wordt er voorkomen dat de ontwerpen praktisch niet uitvoerbaar zijn.

Ontdek de mogelijkheden

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Wij denken graag met u mee onder het genot van een kop koffie.

© Keller Infra 2023 | algemene voorwaarden